OpEN toptrouwlocatie route

De kracht van de
ONLINE EDITIE

Vijf keer per jaar organiseert Toptrouwlocaties de Open Toptrouwlocatie Route. Waar Funda een vrijblijvende open huizendag heeft voor woningzoekers, heeft Toptrouwlocaties dat voor bruidsparen die een trouwlocatie zoeken. Het is een uitgelezen kans voor trouwlocaties om meerdere bruidsparen op één dag te ontmoeten, en om op één moment te kunnen laten zien wat zij in huis hebben qua mogelijkheden en service. Maar hoe gaat een online editie precies in zijn werk?


Wanneer in crisistijden het niet is toestaan om in grote aantallen op pad te gaan, biedt de online editie van de Open Toptrouwlocatie Route een grote uitkomst. Een maatschappelijk verantwoord event, waarbij allereerst de gezondheid van bruidsparen en het team van de trouwlocatie hoog in het vaandel staan, maar waarbij deelnemers ook zorgen dat ze niet stilstaan maar juist optimaal online zichtbaar blijven. Trouwlocaties kunnen geen fysiek contact aanbieden, maar met deze online editie wel persoonlijke service.  

28,3% van de deelnemende bruidsparen heeft een trouwlocatie gevonden tijdens de online editie in april!

Het succes van de april editie

Maar liefst 86% van de trouwlocaties die in april van dit jaar deelnamen aan de online editie, raadt deze aan andere locaties aan. En dat is niet heel gek, want van alle deelnemende bruidsparen heeft namelijk al 28,3% een trouwlocatie gevonden tijdens die online editie. De vorige editie was niet alleen voor trouwlocaties een hele positieve ervaring, ook bruidsparen waren erg te spreken over de Route, 85% gaf aan deze aan te bevelen aan andere bruidsparen.  

Hoe werk die online editie?

Uiteraard werkt de online editie iets anders dan de reguliere Open Toptrouwlocatie Route. Waar normaal gemiddeld (1215) bruidsparen op pad gaan en tussen de twee en drie locaties bezoeken, tunen zij nu in op een vast tijdstip voor een digitale rondleiding. Bruidsparen hebben de kans om 4 rondleidingen te volgen, om 11:00, 11:45, 12:30 en 13:15 uur. Klinkt het geven van digitale rondleidingen jou als een hoop ingewikkeld gedoe? Dat is het niet. Meedoen is heel makkelijk. Met instructies, video’s, tips en persoonlijke service, helpt Toptrouwlocaties de deelnemende locaties bij het geven van deze rondleidingen.

Een ander groot voordeel aan de online editie is dat de Open Toptrouwlocatie Route zo altijd door kan gaan, ook als de overheid vlak voor het evenement wel weer een volledige intelligente lockdown aangekondigd. Daarnaast hoeven wij jou als trouwlocatie eigenaar of medewerker vast te niet te vertellen, dat de marketing effort die jij nu doet, voor het volgende trouwseizoen is. Dat maakt deze november editie een allerlaatste kans op je agenda voor 2021 voller te krijgen en tevens boekingen voor 2022 te ontvangen. Meer dan 30% van de deelnemende bruidsparen oriënteren zich al voor een huwelijk na 2021

Canva - Man And Woman Sitting On A Bed.jpg 2500 px
Canva - Man and Woman on Bed Using Macbook.png2500px

Waarom doet een bruidspaar mee?

Wat de Route voor bruidsparen zo’n fijne dag maakt is dat trouwlocaties een echte weddingvibe verzorgen. Op een normale dag staat er misschien een vergaderopstelling, maar tijdens de open dagen vragen wij locaties om een ceremonie-, diner- en/of feestopstelling te laten zien. Een bruidspaar kan zich dan heel makkelijk hun eigen trouwceremonie in de ruimte voorstellen.

Nodig ook bruidsparen uit die al hebben geboekt

De Route kost geen dag, het levert je tijd op. Naast dat je op één dag meerdere nieuwe bruidsparen (86 procent van de bruidsparen gaat op deze dag voor het eerst op zoek naar hun droomlocatie) kunt laten kennismaken met jouw locatie, is het ook de perfecte dag om bruidsparen, die al bij jouw locatie geboekt hebben te vragen in te tunen. Het is namelijk een ideale gelegenheid om een locatie (virtueel) aan ouders of een ceremoniemeester te laten zien en ideeën voor de trouwdag met hen door te nemen. Door dit te combineren met de Route hoeft hier op een avond of weekenddag geen aparte afspraak voor gepland te worden.

Onderdeel van onze samenwerking

Als jij jouw trouwlocatie aansluit bij het platform van Toptrouwlocaties, mag je direct meedoen met alle vijf edities van de Route, regulier of online. We starten dan laagdrempelig met een kennismakingsjaar waarin we elkaar beter gaan leren kennen. Samen met een persoonlijke accountmanager kijken we dan hoe jij met jouw trouwlocatie een optimaal rendement uit ons platform kan halen.