OpEN toptrouwlocatie route

ONLINE EDITIE

Alle informatie en instructies op één plek!

Welkomstboodschap >

Kies een spreekbuis >

Video opnemen >

Video link maken >

Live gaan >

Promotie maken  >

Meest gestelde vragen >

De open toptrouwlocatie route

Over de online editie

Hoe werkt zo’n online editie?  
Op jouw locatiepresentatie op Toptrouwlocaties.nl kunnen bruidsparen zich aanmelden voor de online Route. Tijdens de online Route hebben bruidsparen de mogelijkheid om bij vier locaties een online rondleiding te volgen. Daarom verzorgen alle deelnemende locaties op 22 november vier online rondleidingen via een livestream. Deze livestreams beginnen op vaste tijden en duren max. 30 tot 40 minuten.  

 • 11.00 uur
 • 11.45 uur
 • 12.30 uur
 • 13.15 uur. 
 De livestream bestaat uit een rondleiding en live Q&A vanaf jouw locatie. Het format hiervoor is als volgt:
 • Maak jouw keuze:
  • Doe de rondleiding live op de dag zelf
  • Maak vooraf een video van een rondleiding op jouw locatie en combineer die op de dag zelf met een live Q&A. Je kunt hiervoor heel easy jouw scherm delen!
NB: het gaat niet om een algemene video of promofilm,  maar om een video waarin jij de kijker rondleidt langs de highlights van de locatie, zoals je dat normaal zou doen voor een potentiële bruidsparen.
 
 • Tijdens de Open Toptrouwlocatie Route heet je de kijkers welkom vanaf een inspirerende plek op de locatie. Dit zou een plek kunnen zijn waar je normaal ook met je gast zou gaan zitten. 
 
 
 • Na het welkomstwoord start je met de rondleiding. Op verschillende momenten, bijvoorbeeld na iedere ruimte, geef je de kijker de tijd om vragen te stellen. Gebruik je een vooraf opgenomen video, onderbreek deze dan zo nu en dan om live vragen te beantwoorden.

Welke bruidsparen doen mee?
 Via jouw locatiepresentatie op Toptrouwlocaties.nl melden bruidsparen zich aan. Deze aanvragen inclusief contactgegevens komen direct binnen in jouw mailbox, zoals je van ons gewend bent met andere aanvragen via Toptrouwlocaties.
 
Op de dag zelf komen bruidsparen in de Lobby waar zij toegang krijgen tot jouw livestream. Wij zorgen ervoor dat zij kunnen intunen bij jouw rondleiding!

STAP 1

welkomstboodschap opnemen

Neem (met je telefoon) alvast een leuke, korte video met welkomstboodschap op om de bruidsparen te laten weten dat jouw locatie meedoet. Stuur deze video naar events@toptrouwlocaties.nl en wij zorgen dat hij in de aanloop naar het event prominent op jouw locatiepresentatie op Toptrouwlocaties.nl te zien is. Zo maak je deze editie meteen heel persoonlijk!

TIP! Post jouw welkomstboodschap ook je eigen social media kanalen. Vergeet je ons niet te taggen @toptrouwlocaties.nl.

Kies een spreekbuis

Via welk medium wil jij jouw online rondleidingen gaan geven? Wij bieden daarbij de keuze tussen ZOOM!, Microsoft Teams of Google Meet. Onze tip bij het maken van een keuze? Kies een medium waar jij al vertrouwd mee bent. Gebruikt jullie trouwlocatie vaker Microsoft Teams, ga daar dan voor. Hebben jullie de afgelopen maanden ZOOMEN helemaal omarmd, kies dan voor ZOOM! 

Bij de voorgaande editie van de online route hebben we gebruik gemaakt van ZOOM! Onze instructievideo is daarop gericht. De andere twee mogelijkheden hebben we ook voor je uitgewerkt, deze vind je bij stap 4.

STAP 3

Video opnemen

Je kunt ervoor kiezen om op de dag van de Route de volledige rondleiding live te doen. Maar de ervaring van de vorige editie is dat een vooraf opgenomen video veel makkelijker is. Het gaat niet om een algemene video of promofilm, maar om een video waarin jij de kijker rondleidt langs de highlights van jouw trouwlocatie, zoals je dat normaal zou doen voor een potentieel bruidspaar. Op de dag start je dan wel een livestream maar speel je tussendoor de video af. Zo houd jij alle rust en ruimte om vragen van bruidsparen te beantwoorden en een dialoog aan te gaan. Vergeet niet om de video horizontaal op te nemen!

Tips voor jouw video of live rondleiding

Maak niet één lange video, maar neem een aantal scenes op van 2 tot maximaal 5 minuten. Na afloop van ieder onderdeel schakel je terug naar de live Q&A om direct vragen te kunnen beantwoorden en de kijker gelegenheid te geven om vragen te stellen.

Laat niet alleen de ruimtes, maar ook de buitenkant en omgeving van je locatie zien – ligging / omgeving is, na de uitstraling van de locatie zelf, de belangrijkste reden om een locatie te kiezen!

Benoem belangrijke zaken in de video, zoals de bereikbaarheid en parkeergelegenheid, dinermogelijkheden / styling / opstellingen.

Benoem de hoeveelheid zalen en vertel waar de zalen geschikt voor zijn, bijvoorbeeld de ceremonie of het diner.

Vertel ook over jouw service: waar help jij het bruidspaar mee? 

Breng in beeld en benadruk wat jouw trouwlocatie bijzonder en anders maakt ten opzichte van andere locaties.

Hoe ziet het offerte traject eruit? Spoor aan tot actie. Hoe kan men met je in contact komen? Nodig bruidsparen uit om live te komen kijken op jouw locatie op een individueel moment. Laat virtuele walk-ins weten dat ze je een mailtje kunnen sturen, zodat jullie contact met ze kunnen opnemen voor meer info. 

Video uploaden

Maak de video-rondleiding met je telefoon en monteer het beeldmateriaal eenvoudig met een app als iMovie (iPhone) of Kinemaster (Android). Werk je liever op je computer, dan kun je de gratis editing software DaVinci Resolve downloaden. 

Upload de video vervolgens op YouTube, zodat je die tijdens de online rondleiding daar kunt instarten. Wij adviseren dit omdat het gunstiger is voor de snelheid! 

STAP 4

Video LINK AANMAKEN en testen

Wij zorgen dat de bruidsparen via onze Lobby bij jouw rondleiding kunnen intunen. Daarom hebben wij vier links van jou nodig welke het bruidspaar toegang geeft tot jouw rondleiding. Een link voor de rondleiding van 11.00, 11.45, 12.30 en 13.15 uur. Deze links kun jij genereren via de tool die jij gaat gebruiken voor jouw online rondleiding, Zoom!, Microsoft Teams of Google Meet.

Deze links ontvangen wij graag van jou vóór maandag 16 november 17:00 uur op events@toptrouwlocaties.nl.

Instructies voor het aanmaken van de link:

Video afspelen
 • Ga naar www.zoom.us
 • Ga boven in de pagina naar ‘resources’ en klik daarna op ‘Download Zoom Client’
 • Download en installeer ‘Zoom Client for Meetings’
 • Wanneer je Zoom hebt geïnstalleerd klik je op ‘Sign In’ en daarna op ‘Sign Up Free’.
 • Je komt nu in een internet browser. Voer hier het mailadres in dat je wilt gebruiken.
 • Zoom geeft aan jou mailtjes te willen sturen. Wil je dit niet? Klik je op ‘Set Preferences’. Klik op ‘Unsubscribe me entirely’ en daarna op ‘Submit’.
 • Je ontvangt nu een mail van Zoom om jouw account te activeren. Klik op ‘Activate Account’.
 • Opnieuw kom je in de internet browser. Vul hier je voornaam en achternaam in en maak een wachtwoord aan.
 • Je kunt collega’s uitnodigen om ook Zoom te downloaden, maar dit is niet nodig. Klik onderaan op ‘skip this step’. Je account is nu aangemaakt!
 • Open de app Zoom op je computer en log in met het account dat jij net hebt aangemaakt.
 • Nu heb je jouw dashboard. Hier kunnen we de online rondleidingen gaan plannen. Klik op ‘schedule’.
 • Vul bij ‘topic’ jouw locatienaam in, met daarachter Online Route en het tijdstip van deze rondleiding.
 • Verander de datum naar zondag 22 november en vul de juiste tijd in.
 • Zet bij elke meeting ‘
  22112020′ als passcode, zodat het voor de bruidsparen overal hetzelfde is.
 • Zorg dat de video voor ‘host’ aan staat en voor ‘participants’ uit staan.
 • Zorg ervoor dat bij de ‘Advanced Options’ de vinkjes aanstaan bij ‘Enable join before host’ en ‘Mute participants on entry’
 • Er opent een scherm om de gegevens van de online rondleiding te delen. Klik op ‘copy invitation’
 • Verstuur de gegevens (dus inclusief de link en passcode) naar events@toptrouwlocaties.nl zodat wij de bruidsparen bij jullie rondleiding kunnen brengen!
 • Wanneer jij geen Outlook kalender of Google kalender gebruikt vink je ‘Other Calendars’ aan.
 • Er opent een apart scherm met de gegevens van de rondleiding die je kunt kopiëren. Stuur ook deze naar events@toptrouwlocaties.nl
 • In jouw dashboard heb je boven in beeld meetings staan. Hier staan al jouw geplande rondleidingen. Hier kan je de rondleiding ook starten.

TESTEN

Het is belangrijk om de online rondleiding vooraf met een collega te testen zodat je zeker weet dat jullie er klaar voor zijn, alles werkt en jullie niet voor verrassingen komen te staan. Alle stappen voor het testen vind je bij stap 5.

Nu weet je ook hoe lang je ongeveer bezig bent, houd rekening met de 30 minuten per rondleiding. Deze ‘kijktijd’ kun je ook aan het begin van de online rondleiding melden aan de bruidsparen.

STAP 5

Live gaan op de grote dag

Zorg ervoor dat je op een inspirerende plek op jouw locatie, mét een goede internetverbinding zit om te beginnen! Lees hier de instructies voor het live gaan per tool. 

CHECKS VOORAF

 • Heb je het live gaan getest met een collega en alle opties doorgenomen? Zoals het toelaten van bruidsparen, je scherm delen en de chat beantwoorden.
 • Heb jij een MacBook? En wil je je scherm delen om een video of aanvullende foto’s te laten zien? Check dan  vooraf even je instellingen of je je scherm kan delen. Dit doe je onder: systeemvoorkeuren > beveiliging & privacy >  camera & microfoon > schermopname > hier geef je toestemming om scherm te kunnen delen.
 • Check de automatische draai instellingen op je mobiel. In sommige gevallen wordt het beeld namelijk een kwartslag gedraaid. Dit voorkom je door ‘staande richtingslot’ uit te zetten of je ‘automatisch draaien’ aan.

TIPS

 • Stel jezelf en jouw collega voor, zo maak je de rondleiding meteen persoonlijk. Geef ook aan hoe lang de rondleiding en Q&A ongeveer duurt. 
 • Geef aan dat jij alle bruidsparen op mute hebt gezet en dat ze vragen of opmerkingen in de chat kunnen zetten. Check ook even of iedereen jou goed verstaat.
 • Stel dat één bruidspaar jullie online rondleiding volgt dan kun je dit natuurlijk anders aanpakken en maar je er een persoonlijke videocall van.
 • Heb je geen aanmeldingen? Start toch op elk tijdstip de online rondleiding om te kijken of er alsnog bruidsparen zijn en blijf ongeveer tien minuten wachten. Wellicht komen er vanuit onze ‘Lobby’ nog virtuele walk-ins bij jouw rondleiding kijken.
 • Van deze eventuele virtuele walk-ins heb je nog geen contactgegevens. Om hen naderhand toch te kunnen bereiken kun je je mailadres in de chat zetten en vragen of de niet aangemelde stellen jou willen mailen met hun gegevens. Of vraag of zij jou een (privé) chat sturen, zodat je hen meer informatie kunt sturen!
 • Wees creatief! Wil jij graag laten zien hoe je locatie er in de zomer uit ziet? Maak vooraf bijvoorbeeld een slideshow van mooie foto’s die je aanvullend aan de rondleiding kan tonen door je scherm te delen. 
 • Je kunt een stabilisator gebruiken voor je telefoon om het beeld stabieler te houden.

Tips voor meer interactie

 • Neem verschillende onderdelen vooraf in een video op en schakel tussendoor terug om eventuele vragen te beantwoorden.
 • Een duo presentatie werkt goed en is leuk voor de kijker
 • Vraag of de bruidsparen zich kort willen voorstellen en vraag in welk jaar en seizoen zij willen gaan trouwen.
 • Vraag of de bruidsparen het oke vinden om hun camera aan te zetten? Zo weten jullie ook tegen wie je praat!

DOE JIJ DE RONDLEIDING LIVE?

 • Mocht de WIFI op jouw locatie niet sterk genoeg zijn, schakel dan voor de rondleiding de WIFI al uit en gebruik het 4G netwerk op jouw telefoon. 
 • Kijk tijdens het praten altijd in de camera (en niet naar jouw collega of het scherm).
 • Het zal niet altijd perfect gaan, er zal een keer iets op de achtergrond te horen zijn of de wind gooit even roet in het eten. Onthoud dat de bruidsparen het fantastisch vinden dat je dit voor ze wilt doen, dus probeer geen onmogelijke eisen te stellen!
 • Het handigste is om met z’n tweeën te werken. Diegene die filmt houdt ook de chat in de gaten voor vragen en kan die hardop stellen, zodat de presentator het antwoord kan geven voor de camera. Vergeet niet af en toe de chat te openen! 
 

EXTRA

promotie maken

Laat weten dat jij meedoet aan de online editie en maak promotie! Vergeet bij het maken van promotie vooral de hashtag #OTTLR en #ROUTE niet te gebruiken! Je download alle essentials voor deze Route op de promotiepagina. Met het wachtwoord: Vierdeliefde kun je inloggen 

Extra

Meest gestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vragen er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons supportteam!

 • Heb je vooraf een video opgenomen? Upload deze dan op YouTube en speel het tijdens het delen daar af. dit vraagt minder van je computer. 
 • Zorg dat je op de locatie op een plek zit waar je een goede verbinding hebt.
 • Ga dicht bij de router zitten.
 • Zet zoveel mogelijk andere dingen uit op je computer.
 • Als je je scherm gaat delen, dien je de optie aan te zetten om ook het geluid te delen. Bij Zoom vink je ‘share computer sound’ aan en bij Teams ‘systeem audio delen’. 
 • Als je dit bent vergeten, kun je het delen stoppen en opnieuw aanzetten, waarbij je dan wél de optie aanzet. 
 • Je kunt ze vragen oortjes in te pluggen.
 • Vraag of ze het geluid checken onder hun volumemixer.
 • Instellingen controleren: 
  • MacBook;  systeemvoorkeuren: beveiliging & Privacy > camera > per app toegang geven voor de camera en microfoon. 
  • Windows: windowsknop > privacy instellingen > microfoon + camera > schuifjes aan en uitzetten.

Toptrouwlocaties.nl is een onderdeel van High Profile Locaties B.V. | High Profile Locaties B.V. heeft ook de sites Opentoptrouwlocatieroute.nl,  Weddingplanner.nl, Locaties.nl, GreaterVenues.com  en Inspirerendelocaties.nl