OpEN toptrouwlocatie route

ONLINE EDITIE

Alle informatie en instructies op één plek!

Over de online editie

Hoe werkt het?

Op jouw locatiepresentatie op Toptrouwlocaties.nl kunnen bruidsparen zich aanmelden voor de online Route. Tijdens de online Route hebben bruidsparen de mogelijkheid om bij vier locaties een online rondleiding te volgen. Daarom verzorgen alle deelnemende locaties op 30 januari vier online rondleidingen via een livestream. Deze livestreams beginnen op vaste tijden en duren max. 30 tot 40 minuten.   

 • 11.00 uur
 • 11.45 uur
 • 12.30 uur
 • 13.15 uur.  

Op de dag zelf komen bruidsparen in de Lobby waar zij toegang krijgen tot jouw livestream. Wij zorgen ervoor dat zij kunnen intunen bij jouw rondleiding

 

Welke bruidsparen doen mee? 
Via jouw locatiepresentatie op Toptrouwlocaties.nl melden bruidsparen zich aan. Deze aanvragen inclusief contactgegevens komen direct binnen in jouw mailbox, zoals je van ons gewend bent met andere aanvragen via Toptrouwlocaties. 

STAP 1

Keuze maken:
live of VOORAF OPGENOMEN RONDLEIDING?

Tijdens de online route kun je ervoor kiezen een live rondleiding te 
geven of vooraf een rondleiding op te nemen op jouw
locatie welke je combineert met een live Q&A. Maak de keuze die
het beste bij jou past.

Welke keuze je ook maakt, een goede Wifi verbinding 
is te allen tijde van groot belangWeet je dit van jouw locatie?
Zorg bijvoorbeeld voor Wifi versterkers of stream jouw
video in de ruimte waar de beste verbinding is. 

Uit onderzoek onder de bruidsparen blijkt dat ze tijdens de online editie van de Open Toptrouwlocatie Route wel iets meer verwachten dat een algemeen promotiefilmpje. Wij verwachten daarom van je dat je bij keuze om het vooraf op te nemen een echt leuke rondleiding opneemt op jouw locatie, en daarin trouwopstellingen laat zien en alles vertelt over de trouwmogelijkheden.  

Voordeel van een vooraf opgenomen rondleiding:

Een vooraf opgenomen rondleiding kun je editen waardoor je in kortere tijd, meer kunt laten zien van de locatie. Je kunt bijvoorbeeld meerdere opstellingen per zaal er in monteren.  

Voordeel van een live rondleiding: 

 Een live video is heel persoonlijk en geeft het bruidspaar het gevoel dat je er speciaal voor hen bent die dag.  

STAP 2

Zoomlink aanmaken

Wij adviseren een betaald ZOOM account. Dit kost €14,- per maand en biedt de volgende voordelen: (maandelijks opzegbaar): 

 • Meetings kunnen langer duren dan 40 minuten dus je kunt niet wegvallen als de rondleiding of vragen ronde nog bezig is. 
 • Je kunt een poll doen voor een interactieve rondleiding. 
 • Je kunt met een bruidspaar in een breakout room om vragen persoonlijk te beantwoorden.
 • Er zijn meerdere hosts mogelijk, waardoor je goed kan samenwerken met een collega die ergens anders op de locatie staat. 

Stap 1: neem een betaald account.

Je denkt misschien ‘dit overkomt mij niet’, maar we hebben het echt gezien. Locaties waar de rondleiding zo gezellig was, dat ze de tijd uit het oog verloren en de rondleiding na 40 minuten werd afgebroken terwijl ze nog niet waren uitgepraat. Maar er zijn meer voordelen aan een betaald account van Zoom. Daarom ons dringende advies om 14 euro te investeren in een betaald Zoom account.  

Stap 2: maak voor 25 januari 17:00 uur, een ZOOM link aan. 

Wij zorgen dat de bruidsparen via onze Lobby bij jouw rondleiding kunnen intunen. Daarom hebben wij al ruim vóór de Route, één recurring link van jou nodig, welke het bruidspaar toegang geeft tot jouw rondleiding. Deze kun jij heel eenvoudig genereren via Zoom en ontvangen wij graag van jou vóór maandag 25 januari 17:00 uur op events@toptrouwlocaties.nl. 

Instructies voor het aanmaken van de link:

Video afspelen

Heb jij de Zoom app al? Begin dan met lezen vanaf stap 12.

 1. Ga naar www.zoom.us 
 2. Ga rechtsboven in de pagina naar ‘resources’ en klik daarna op ‘Download Zoom Client’ 
 3. Download en installeer ‘Zoom Client for Meetings’ 
 4. Wanneer je Zoom hebt geïnstalleerd klik je op ‘Sign In’ en daarna op ‘Sign Up Free’. 
 5. Je komt nu in een internet browser. Voer hier het mailadres in dat je wilt gebruiken.
 6. Zoom geeft aan jou mailtjes te willen sturen. Wil je dit niet? Klik je op ‘Set Preferences’. Klik op Unsubscribe me entirely’ en daarna op ‘Submit’. 
 7. Je ontvangt nu een mail van Zoom om jouw account te activeren. Klik op ‘Activate Account’. 
 8. Opnieuw kom je in de internet browser. Vul hier je voornaam en achternaam in en maak een wachtwoord aan. 
 9. Je kunt collega’s uitnodigen om ook Zoom te downloaden, maar dit is niet nodig. Klik onderaan op ‘skip this step’. Je account is nu aangemaakt! 
 10. Open de app Zoom op je computer (niet in de internetbrowser) en log in met het account dat jij net hebt aangemaakt. Had je al een account en de app op jouw computer staan, zorg dan dat de Zoom app up-to-date is. 
 11. Wij adviseren om een betaald account te activeren, deze is maandelijks opzegbaar. Een betaald account zorgt ervoor dat er geen beperkingen in de duur van de rondleiding zijn.  Om jouw account te upgraden naar een betaald account ga je naar https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/207597113-Upgrading-to-a-paid-account en volg je het stappenplan. 
 12. Ga (weer terug) naar de Zoom app op jouw computer (niet in de browser). 
 13. Nu heb je jouw dashboard. Hier kunnen we de online rondleidingen gaan plannen. Klik op ‘schedule’. 
 14. Vul bij ‘topic’ het volgende in: Locatienaam + online route 
 15. Zet het vinkje bij recurring meeting aan. 
 16. Zet het vinkje bij passcode aan en vul het volgende in: route 
 17. Zorg dat het vinkje bij waiting room uitstaat. 
 18. Zorg dat de video voor ‘host’ en voor ‘participants’ aan staat. 
 19. Zorg dat de audio op Telephone and computer audio staat. 
 20. Zorg ervoor dat bij de ‘Advanced Options’ het vinkje aanstaat bij  ‘Mute participants on entry’ 
 21. Wanneer jij geen Outlook kalender of Google kalender gebruikt vink je ‘Other Calendars’ aan. 
 22. Er opent een apart scherm met de gegevens van de rondleiding die je kunt kopiëren. Verstuur de gegevens (dus inclusief de link en passcode) naar events@toptrouwlocaties.nl zodat wij de bruidsparen bij jullie rondleiding kunnen brengen! Je hoeft maar 1 link aan te maken en naar ons te versturen, deze kun je voor alle 4 de rondleidingen gebruiken. 
 23. In jouw dashboard heb je boven in beeld meetings staan. Hier staat jouw geplande rondleiding. Hier kan je de rondleiding ook steeds weer starten. 
 24.  

Tips voor een leuke, vooraf opgenomen rondleiding!

Je kunt ervoor kiezen om speciaal voor de Open Toptrouwlocatie Route een rondleiding op te nemen en alle highlights van jouw locatie te laten zien. Op de dag start je dan wel een livestream, maar speel je tussendoor de vooraf opgenomen rondleiding af door jouw scherm te delen. Zo blijf je beschikbaar voor vragen en houd je het persoonlijk. Vergeet niet om de rondleiding horizontaal op te nemen!
Wij zien graag een rondleiding die aansluit bij de doelgroep, zodat bruidsparen een goed beeld krijgen van de mogelijkheden voor hun bruiloft op jouw locatie.

Voor het streamen van de vooraf opgenomen rondleiding is een goede verbinding van groot belang. Doe daarom van tevoren een speedtest en zorg ervoor dat je de vooraf opgenomen rondleiding uitzendt in een ruimte waar je een minimale upload snelheid van 1.2MB/s hebt. Lukt dit niet op de locatie? Doe de Q&A dan desnoods thuis.

Video uploaden

Maak de video-rondleiding met je telefoon en monteer het beeldmateriaal eenvoudig met een app als iMovie (iPhone) of Kinemaster (Android). Werk je liever op je computer, dan kun je de gratis editing software DaVinci Resolve downloaden.  

Check vervolgens hoe jij de vooraf opgenomen rondleiding gaat streamen.   

 • Heb je een oudere laptop, maar juist een hele goede verbinding? Upload de video dan op YouTube, zodat je die tijdens  de online rondleiding vanaf daar kunt instarten.
 • Heb je een nieuwe laptop en is de verbinding wat minder goed? Stream de video dan vanaf je laptop tijdens de online rondleiding 

Tips voor jouw video of live rondleiding

Een duo presentatie werkt goed en is leuk voor de kijker!

Maak niet één lange video, maar neem een aantal scenes op van 2 tot maximaal 5 minuten. Na afloop van ieder onderdeel schakel je terug naar de live Q&A om direct vragen te kunnen beantwoorden.

Hul de locatie in trouwsferen als je de video opneemt! Zo geef je bruidsparen het beste beeld van jouw locatie. Laat niet alleen de ruimtes, maar ook de buitenkant en omgeving van je locatie zien – ligging / omgeving is, na de uitstraling van de locatie zelf, de belangrijkste reden om een locatie te kiezen!

Benoem belangrijke zaken in de video, zoals de bereikbaarheid en parkeergelegenheid, dinermogelijkheden / styling / opstellingen.

Benoem de hoeveelheid zalen en vertel waar de zalen geschikt voor zijn, bijvoorbeeld de ceremonie of het diner. Wees creatief door bijvoorbeeld meerdere opstellingen te filmen en erin te monteren.

Vertel ook over jouw service: waar help jij het bruidspaar mee?

Breng in beeld en benadruk wat jouw trouwlocatie bijzonder en anders maakt ten opzichte van andere locaties.

Let op het licht, als je tegen het licht in filmt wordt de ruimte donker.

Je kunt een stabilisator gebruiken voor je telefoon om het beeld stabieler te houden. Zoek jij nog een stabilisator? Dit is onze tip!

Let op het geluid, probeer dicht bij de telefoon te blijven zodat je goed verstaanbaar blijft.

Hoe ziet het offerte traject eruit? Spoor aan tot actie. Hoe kan men met je in contact komen? Nodig bruidsparen uit om live te komen kijken op jouw locatie op een individueel moment. Laat virtuele walk-ins weten dat ze je een mailtje kunnen sturen, zodat jullie contact met ze kunnen opnemen voor meer info.

Je kunt natuurlijk ook meteen een persoonlijke online sessie inplannen voor later die dag of met het bruidspaar in een break-out room gaan indien er nog tijd over is.

Tips voor een live rondleiding!

Zorg dat je in alle ruimtes een goede verbinding hebt!

De rondleiding:
 • Doe de rondleiding met zijn tweeën; 1 iemand filmt en stelt de vragen uit de chat en de ander presenteert. Ruil halverwege om voor de afwisseling!
 • Neem deze punten mee in de introductie:
  • Stel jezelf voor en je collega.
  • Vertel hoe lang de rondleiding ongeveer duurt en hoe deze is opgebouwd met de Q&A.
  • Vraag of de bruidsparen zich willen voorstellen en vraag daarbij meteen iets algemeen, zoals “Wil je in de chat vertellen wie jullie zijn en hoe lang jullie al samen zijn?”. Dan heb je meteen iets om op in te haken.
  • Vertel kort hoe Zoom werkt en geef een aantal tips, zoals:
   • Unmute jezelf als je wat wilt zeggen.
   • Leuk als jullie je camera willen aanzetten!
   • Klik op ‘chat’ om je vragen te stellen.
   • Pin de locatie vast en switch van gallery view naar speakerview, zodat je ons altijd groot in beeld ziet.
  • Start een poll voor meer interactie. Vraag bijvoorbeeld waarom ze meedoen aan de Route. Na een minuutje of 6 kun je nog een poll doen, bijvoorbeeld in welk seizoen het bruidspaar wilt trouwen?
  • Zijn er geen vragen? Bedenk ter voorbereiding een aantal meest gestelde vragen en beantwoord deze. Zo valt het niet stil en wellicht onstaan er meer vragen uit.
  • Wees creatief in de rondleiding! Nodig bijvoorbeeld leveranciers uit die je ’tegenkomt’ tijdens de rondleiding die dan wat kunnen vertellen, of laat de kok een enthousiast verhaal vertellen over het eten dat jullie serveren.
 Het filmen:
 • Je kunt een stabilisator gebruiken voor je telefoon om het beeld stabieler te houden. Zoek jij nog een stabilisator? Dit is onze tip!
 • Let op het geluid, probeer dicht bij de telefoon te blijven zodat je goed verstaanbaar blijft.
 • Let op het licht, als je tegen het licht in filmt wordt de ruimte donker.
 • Als je liggend filmt heeft het bruidspaar het beste beeld.

Neem deze punten mee in de afsluiting:

 • Zorg voor een goede call to action. Bijvoorbeeld dat bruidsparen later op de dag een persoonlijke online sessie kunnen plannen of hun e-mailadres kunnen achterlaten om een fysieke afspraak in te plannen.

STAP 4

testen

Eén van de belangrijkste tips die wij je kunnen meegeven: test een aantal dagen voorafgaand de Route met een collega. Gebruik de testlink die je hebt aangemaakt en test met een collega die op een andere locatie is. Check de stappen bij stap 5 ”live gaan” om dit te oefenen.

Test met het delen van de video, het geven van de rondleiding (hoe is de verbinding per ruimte), het beantwoorden van de chat en het delen van jouw scherm en geluid. Zo weet je tijdens de Open Toptrouwlocatie Route alles te vinden en kom je niet voor verrassingen te staan.

STAP 5

Live gaan

Bij stap 4 hebben we je tips gegeven voor het  vormgeven van de rondleiding. Lees deze nog even door indien je dat nog niet had gedaan.

Technische checks vooraf:

 • Heb jij een MacBook? En wil je je scherm delen om een video of aanvullende foto’s te laten zien? Check dan  vooraf even je instellingen of je je scherm kan delen. Dit doe je onder: systeemvoorkeuren > beveiliging & privacy >  camera & microfoon > schermopname > hier geef je toestemming om scherm te kunnen delen.
 • Check de automatische draai instellingen op je mobiel. In sommige gevallen wordt het beeld namelijk een kwartslag gedraaid. Dit voorkom je door ‘staande richtingslot’ uit te zetten of je ‘automatisch draaien’ aan.
 • Een goede verbinding is essentieel voor een kwalitatieve rondleiding, voor zowel een live rondleiding als voor het delen van je scherm voor de vooraf opgenomen rondleiding. Doe daarom vooraf een speedtest, je dient een minimale uploadsnelheid van 1,5 mbps te hebben. Bij een live rondleiding geldt dit voor alle ruimtes en voor een vooraf opgenomen rondleiding geldt dit voor de ruimte waar je gaat streamen. Is de verbinding niet goed genoeg, denk dan aan de volgende punten:
  • Probeer de speedtest op 4G en Wifi.

  • Zorg dat er geen collega’s of andere apparaten in dezelfde ruimte zijn die op dezelfde verbinding zitten.

  • Zorg dat je op je apparaat niets anders open hebt staan.

  • Test op verschillende (een nieuwere) laptop in verband met de kwaliteit van de Wifi ontvanger in de laptop.

  • Je zou voor wifi versterkers kunnen zorgen.

  • Check bij je provider of je een nieuwe router kunt ontvangen.

 • Check of de software van jouw apparaat voldoet aan een van deze versies om Zoom goed te kunnen gebruiken: 

  •  iOS 8.0 of later 
  • Send and receive video using front or rear camera  
  • iPhone 4 of later, iPad Pro, iPad Mini, iPad 2 of later, iPod touch 4th Generation, iPhone 3GS (no front facing camera)  
  • iPadOS 13 olater  
  • Android 5.0x of later  

  Hoe kun je dit checken 

  • IPhone: ga naar instellingen > algemeen  > info  
  • Android – instellingen > info telefoon > softwaregegevens > Android versie 

Onze laatste tips:

 • Zorg dat je de beschikbaarheid weet van de locaties. Als bruidsparen willen checken of een datum vrij is moet je hier antwoord op kunnen geven
 • Stel dat één bruidspaar jullie online rondleiding volgt dan kun je dit natuurlijk anders aanpakken en maar je er een persoonlijke videocall van.
 • Heb je geen aanmeldingen? Start toch op elk tijdstip de online rondleiding om te kijken of er alsnog bruidsparen zijn en blijf ongeveer tien minuten wachten. Wellicht komen er vanuit onze ‘Lobby’ nog virtuele walk-ins bij jouw rondleiding kijken.
 • Van deze eventuele virtuele walk-ins heb je nog geen contactgegevens. Om hen naderhand toch te kunnen bereiken kun je je mailadres in de chat zetten en vragen of de niet aangemelde stellen jou willen mailen met hun gegevens. Of vraag of zij jou een (privé) chat sturen, zodat je hen meer informatie kunt sturen!
 • Uit onderzoek blijkt dat bruidsparen het heel fijn vinden om één op één te spreken met een trouwlocatie. Ze voelen zich dan veel vrijer om vragen te stellen. Heb jij een team tot je beschikking tijdens de Route? Faciliteer dan break-out sessies. Bruidsparen kunnen dan één op één napraten met een collega in een aparte virtuele ruimte.

EXTRA

promotie maken

Laat weten dat jij meedoet aan de online editie en maak promotie! Vergeet bij het maken van promotie vooral de hashtag #OTTLR en #ROUTE niet te gebruiken! Je download alle essentials voor deze Route op de promotiepagina. Met het wachtwoord: Vierdeliefde kun je inloggen 

Neem (met je telefoon) alvast een leuke, korte video met welkomstboodschap op om de bruidsparen te laten weten dat jouw locatie meedoet. Stuur deze video naar events@toptrouwlocaties.nl en wij zorgen dat hij in de aanloop naar het event prominent op jouw locatiepresentatie op Toptrouwlocaties.nl te zien is. Zo maak je deze editie meteen heel persoonlijk!

TIP! Post jouw welkomstboodschap ook je eigen social media kanalen. Vergeet je ons niet te taggen @toptrouwlocaties.nl.

FAQ

Meest gestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vragen er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons supportteam!

 • Als je je scherm gaat delen, dien je de optie aan te zetten om ook het geluid te delen. Bij Zoom vink je ‘share computer sound’ aan en bij Teams ‘systeem audio delen’. 
 • Als je dit bent vergeten, kun je het delen stoppen en opnieuw aanzetten, waarbij je dan wél de optie aanzet. 
 • Je kunt ze vragen oortjes in te pluggen.
 • Vraag of ze het geluid checken onder hun volumemixer.
 • Instellingen controleren: 
  • MacBook;  systeemvoorkeuren: beveiliging & Privacy > camera > per app toegang geven voor de camera en microfoon. 
  • Windows: windowsknop > privacy instellingen > microfoon + camera > schuifjes aan en uitzetten.

Doe vooraf een speedtest en zorg dat je minimale upload snelheid 1,5 mbps is. Is je verbinding niet optimaal check dan stap 5 voor tips. Voor het streamen van de video geldt het volgende: 

 • Heb je een oudere laptop, maar juist een hele goede verbinding? Upload de video dan op YouTube, zodat je die tijdens  de online rondleiding vanaf daar kunt instarten.
 • Heb je een nieuwe laptop en is de verbinding wat minder goed? Stream de video dan vanaf je laptop tijdens de online rondleiding 

Een goede verbinding is essentieel voor het delen van je scherm voor de vooraf opgenomen rondleiding. Doe daarom vooraf een speedtest, je dient een minimale uploadsnelheid van 1,5 mbps te hebben in de ruimte waar je gaat streamen. 

 • Probeer de speedtest op 4G en Wifi.
 • Zorg dat er geen collega’s of andere apparaten in dezelfde ruimte zijn die op dezelfde verbinding zitten.
 • Zorg dat je op je apparaat niets anders open hebt staan.
 • Test op verschillende (een nieuwere) laptop in verband met de kwaliteit van de Wifi ontvanger in de laptop.
 • Je zou voor wifi versterkers kunnen zorgen.
 • Ga dichter bij de router zitten.
 • Check bij je provider of je een nieuwe router kunt ontvangen.
 • Maak je gebruik van een vooraf opgenomen rondleiding? Upload deze dan op YouTube en speel het tijdens het delen daar af. Dit vraagt minder van je computer. 
 • Zorg dat je op de locatie op een plek zit waar je een goede verbinding hebt.

Toptrouwlocaties.nl is een onderdeel van High Profile Locaties B.V. | High Profile Locaties B.V. heeft ook de sites Opentoptrouwlocatieroute.nl,  Weddingplanner.nl, Locaties.nl, GreaterVenues.com  en Inspirerendelocaties.nl